Feest Vrijzinnige Jeugd

     
 

In Gent kunnen kinderen die dat willen hun Feest Vrijzinnige Jeugd samen vieren. Een team van vrijwilligers zorgt, samen met de leerkrachten zedenleer, elk jaar voor een spetterend feest voor alle 12-jarigen en hun familie.

Het Feest Vrijzinnige Jeugd symboliseert het afscheid van de kindertijd en wijst op de openstaande deur naar volwassenheid. Het is ook de bekroning van het volgen van de lessen niet-confessionele zedenleer en een moment waarbij wordt stilgestaan bij de grote vragen: ‘wie ben ik, en wat voor mens wil ik worden?’

Een onvergetelijke dag, waar kinderen nog lang en met veel plezier op terugkijken.

Feest Vrijzinnige Jeugd Gent 2018

We stellen het kind centraal. Geen oeverloze ceremonie of vooraf ingestudeerde toneeltjes, maar bijna tweehonderd kinderen die zich bruisend van energie uitleven op het podium. Wie meedoet aan het Feest Vrijzinnige Jeugd Gent, bepaalt zélf hoe zijn of haar dag eruit zal zien.

Hoe gaat het in zijn werk? In de voormiddag kunnen alle Feestelingen een workshop naar keuze volgen. Elk jaar stellen we met zorg een uitgebreide keuzelijst samen, vol met workshops die zinderen van creativiteit, muzikaliteit en jeugdige energie. Onontgonnen talenten of een nieuwe hobby ontdekken, jezelf overwinnen, schitteren en veel plezier beleven, het kan allemaal op ons Feest.

’s Middags worden de ouders en familieleden uitgenodigd op de grote zaalshow, waar de kinderen laten zien wat ze die dag bijgeleerd hebben en waar de leerkrachten zedenleer samen met de Feestelingen, vanuit hún wereld, ervaringen, teksten en ideeën, zorgen voor een zinvolle omkadering en stilstaan bij wat deze dag betekent. Samen vieren is leuk, en door het Feest Vrijzinnige jeugd te vieren laten kinderen, jongeren en volwassenen aan elkaar zien dat ze niet alleen staan in hun vrijzinnig-humanistische overtuiging.

Na het spektakel nodigen we iedereen uit op een uitgebreide receptie met broodjes en drankjes.

     

Praktisch

Het Feest Vrijzinnige Jeugd 2018 vindt plaats op zaterdag 5 mei 2018 in het Ufo van de UGent, Sint-Pietersnieuwsstraat 33.

Hoe kunt u uw zoon/dochter inschrijven voor het Feest Vrijzinnige Jeugd?
Inschrijven verloopt via de leerkracht zedenleer. In november krijgen de kinderen een eerste brief mee naar huis, met daarin wat uitleg en een inschrijvingsstrookje. De leerkracht handelt de inschrijving verder af.

Alle ingeschreven kinderen krijgen in februari alle informatie over het Feest 2018. Ze krijgen dan ook de keuzelijst met workshops mee, waaruit ze een top vier mogen samenstellen. Wij doen ons uiterste best om zeker een van die vier keuzes te garanderen. Ze geven hun voorkeur door aan hun leerkracht, die verder alles weer met ons regelt.

In februari krijgt u ook onze brochure ‘Feestelijk’ waarin alle informatie staat over het dagverloop, en hoe u kunt inschrijven voor de receptie.