Rudy Van Giel ging op 25 maart 2021 in gesprek met prof. dr. Piet Hoebeke over zijn boek ‘Kankeren: een arts wordt patiënt’.

‘Kankeren: een arts wordt patiënt’

Rudy Van Giel is arts. Een leven lang stond hij ten dienste van zijn patiënten, maar net wanneer dr. Van Giel zijn witte jas wil opbergen, werpt het leven hem in een wrang rollenspel: hij krijgt te horen dat hij aan een levensbedreigende ziekte lijdt. Beter dan wie dan ook weet hij wat voor onheil er op hem af zal komen. Door zijn aandoening leert hij de medische wereld kennen langs de andere zijde en dat plaatst hem in absurde situaties, waarbij hij gaat twijfelen over zaken die hij tevoren nooit in vraag had gesteld. De periode van weten eindigt en die van twijfel breekt aan.

Zoals elke patiënt wordt dr. Van Giel weleens overmeesterd door onrust en angst, maar het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel. Hij wordt omgeven door collega’s van wereldniveau en door ongemeen behulpzame verpleegkundigen. Al doet het soms pijn aan zijn wonden, toch wordt er flink gelachen in dit boek. En dat blijkt nodig, want uit humor put de arts-patiënt een kracht die hem op meerdere momenten uit het moeras weet te trekken.

Herbekijk via YouTube

Uitgezonden op 25 maart 2021 om 19.30u.

Rudy Van Giel werd geïnterviewd door prof.dr. Hoebeke. Prof. Hoebeke is uroloog en gewoon hoogleraar urologie. Hij is fellow bij de European Board of Urology en fellow bij de European Association of Paediatric Urology. Hij is ook editor van de Journal of Paediatric Urology.

Deze boekvoorstelling is een organisatie van VC Geuzenhuis, het Vermeylenfonds en huisvandeMens Gent.

Piet Hoebeke & Rudy Van Giel Geuzenhuis Gent