HUISVANDEMENS GENT-EEKLO

Sinds februari 2021 vindt u de huizenvandeMens Gent en Eeklo in het Geuzenhuis. Voortaan kunt u dus op één locatie terecht voor informatie, een luisterend oor (vrijzinnig humanistische begeleiding), de viering van belangrijke momenten in het leven (plechtigheden) en activiteiten (gemeenschapsvorming). De vrijzinnig humanistische consulenten kunnen u ook bijstaan en informatie geven over alle beslissingen in verband met het levenseinde (wilsverklaringen).

Wat is vrijzinnig-humanistische begeleiding?

Het huisvandeMens is er voor iedereen, dus ook voor jou. Verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid zijn de kernwaarden. Voor huisvandeMens is iedereen uniek! Ze helpen je dan ook graag.
Het huisvandeMens Gent en het huisvandeMens Eeklo zijn sinds kort samengesmolten tot één geheel. Je kan ze vinden in het Geuzenhuis waar we je met plezier ontvangen.

Troost-en Verwijlplek Gent

Je kan bij huisvandeMens Gent-Eeklo terecht voor:

Vrijzinnig humanistische plechtigheden

Ga je trouwen of samenwonen? Verwacht je een baby? Vier je een jubileum? Of heb je een dierbare verloren? Dit zijn enkele van de belangrijke overgangsmomenten die je wil delen met familie en vrienden. De vrijzinnig humanistisch consulent helpt je om een unieke plechtigheid uit te werken.

Waardig levenseinde

Sterven maakt deel uit van het leven. We worden er allen vroeg of laat mee geconfronteerd. Levenseinde doet bij velen vragen rijzen. Als vrijzinnig humanistisch consultent helpen wij jou graag alle op een rijtje te zetten. Wij bieden je meer informatie over palliatieve zorg, euthanasie … Ook bij het opstellen van een wilsverklaring bieden wij graag een helpende hand.

Informatie

Ieder huisvandeMens heeft een bibliotheek waarin je informatie vindt over actuele, ethische of levensbeschouwelijke onderwerpen. Indien wij zelf jou niet verder kunnen helpen, verwijzen we jou door naar gespecialiseerde organisaties.

Moreel consulent huisvandemens Gent-Eeklo
Vrijzinnig humanistische begeleiding

Het leven loopt niet altijd zoals je gehoopt had. Soms zie je het even niet meer zitten. Dan helpt het om te praten, je hart te luchten. Een vrijzinnig humanistisch consulent luistert naar je verhaal, zonder vooroordelen. Pasklare antwoorden krijg je niet, maar het geeft je wel de mogelijkheid om de zaken op een andere manier te bekijken. Respect voor wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, staat hierbij voorop.

Vrijzinnige draaischijf

Het huisvandeMens is de draaischijf voor een actief vrijzinnig humanistisch verenigingsleven in jouw regio. Wij bieden ondersteuning aan lokale vrijzinnige organisaties.

Vrijwilligerswerking

Draag je het huisvandeMens een warm hart toe en wil je je steentje bijdragen? Dat kan! Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Uiteraard staan wij in voor een passende opleiding en begeleiding.

Meer informatie over de dienstverlening vind je op demens.nu.


Geuzenhuis gevel

Praktische info

huisvandeMens Gent-Eeklo

Kantienberg 9, 9000 Gent

Alle werkdagen open van 09.00 – 16.30 en op afspraak.

09 233 52 26
gent@deMens.nu