Filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker

Filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker brengt al negen edities toonaangevende denkers samen rond vragen die ertoe doen. Gerenommeerde filosofen, wetenschappers en opiniemakers gaan in op de belangrijkste uitdagingen en vraagstukken van onze tijd.

Nacht van de Vrijdenker probeert een zo breed mogelijk publiek in contact te brengen met filosofie en kritisch denken. Op het programma staan filosofen, wetenschappers, auteurs en opiniemakers die kunnen helpen om antwoorden te vinden op fundamentele vragen van persoonlijke, wetenschappelijke of maatschappelijke aard. De Nacht brengt een wervelwind aan inzichten en ideeën die je geest stimuleren, opent nieuwe perspectieven en biedt verdieping op het scherpst van de snee. 

We gaan steeds voor een combinatie van plaatselijke filosofen met internationale toppers zoals onder meer Rutger Bregman, Chantal Mouffe, Richard Wilkinson, Simon Blackburn, Philipp Blom, Steven Pinker en Peter Sloterdijk.

Het festival is een avondvullend concept, met sprekers van vlees en bloed, debatten, panelgesprekken en lezingen op het scherpst van de snee over de meest knellende issues van vandaag. De Gentse Boekhandel Walry verzorgt elk jaar een grote boekenstand. 

 

Meer over Nacht van de Vrijdenker