Boekvoorstelling ‘Hoop. Broeders zonder liefde’ door Rudy Van Giel

Over de boekvoorstelling

Jaren 90, Gent. Een goedbedoelende vzw opent een opvangtehuis voor zieke en stervende minderbedeelden en aidspatiënten. Maar als een muurzwam achter het behang woekeren de zielenherders van de Kerk. Niet uit naastenliefde, maar uit winstbejag, uit machtswellust en in een poging hun dominantie over de ethische principes van het land te behouden.

Huisarts Rudy Van Giel beschrijft hoe hij werd herleid tot een radertje dat paste in de machinerie zoals die de Broeders van Liefde voor ogen stond. In ‘Hoop’ schetst Van Giel de modus operandi van de Kerk: hoe vrijwilligers nietsvermoedend een caritatief initiatief instappen en geconfronteerd worden met een sluipend gif dat zich almaar meer verspreidt en dat ze pas kunnen duiden wanneer het al te laat is. De muurzwam manoeuvreerde zich in alle kieren, tot hij de muren zodanig had geërodeerd dat heel de constructie in elkaar stuikte.

Hoop vertelt het verhaal van een geëngageerde arts en zijn strijd tegen wereldvreemde Broeders zonder liefde.

Een organisatie van het Humanistisch Verbond, Uitgeverij Ertsberg en het Geuzenhuis

Bio Rudy Van Giel

Rudy Van Giel (1951) was tot voor kort huisarts in de Gentse volkswijken. Hij was er actief in een opvangtehuis voor aidspatiënten. Daar ervoer hij bespeeld te worden door mensen met minder christelijke bedoelingen.

Praktisch

▹ 25 maart 2024 om 20u

▹ Geuzenhuis vzw, Kantienberg 9, 9000 Gent

▹  Programma:

  • inleiding: filosofe dr. Griet Vandermassen
  • Prof. dr. Hendrik Vos interviewt auteur Rudy Van Giel
  • uitleiding: uitgever Karl Drabbe
  • receptie & signeersessie
Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
maandag 25/03/2024
20.00 - 21.00
Kostprijs: 5 euro
Organisatie: