De allereerste Jan Frans Willemsviering in Gent

Jan Frans Willemsviering Gent

Op 22 juni verwelkomt het Willemsfonds jullie graag in de foyer van NT Gent om samen de erfenis van Jan Frans Willems te vieren op een manier die net zo dynamisch en inspirerend is als de stad zelf.

Jan Frans Willems, een van de meest invloedrijke figuren in de Vlaamse literatuur en cultuur, verdient een eerbetoon dat zijn nalatenschap recht doet. Daarom hebben we besloten om deze viering naar Gent te brengen, een stad die een belangrijke rol speelde in het leven en werk van Willems. Tijdens deze gelegenheid zullen we samenkomen om zijn bijdragen te herdenken en te vieren, en om zijn idealen met betrekking tot de Nederlandse taal en het volksbewustzijn te eren. Het wordt een dag vol inspiratie, reflectie en gemeenschap, waar we zijn gedachtegoed koesteren en voortzetten.

Maar dat is nog niet alles! Naast een warm welkom en een mooie bloemenhulde door Chantal Couck, de voorzitter van WF Gent, bieden we ook een podium aan jong talent. We geven hen de kans om te schitteren en hun creativiteit te tonen. Na de receptie kunnen jullie genieten van een heerlijk koud buffet.

Na de lunch kunnen deelnemers aansluiten voor een begeleide theaterwandeling in de Gentse kuip, georganiseerd in het teken van Jan Frans Willems. Het wordt een dag vol verrassingen en ontdekkingen, waar we samen kunnen genieten van wat de toekomst te bieden heeft.

Programma

  • 10u30: welkom op het balkon van het NTGent, Sint-Baafsplein, Gent, door Chantal Couck, voorzitter WF Gent, gevolgd door een korte speech door de schepen van cultuur (ov), met daarna bloemenhulde bij het standbeeld Jan Frans Willems op het Sint-Baafsplein, Gent
  • 11u: Muziek Aarde aan Daan
  • 12u: tijdens het concert heffen we het glas, met aansluitend een lunch
  • 14u: geleide theaterwandeling in de Gentse kuip rond Jan Frans Willems door Luc De Schaepmeester, Willemsfondslid

Inschrijvingen

Bij voorkeur inschrijven online of per e-mail bij Pascale Braeckman via info@willemsfonds.be of op het mobiele nummer 0497 58 54 93.

Graag ten laatste inschrijven op vrijdag 14 juni 2024. Geef ook je keuze van het programma door! Inschrijving is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE39 0010 2817 2819 van Willemsfonds vzw, met vermelding van het aantal personen en de gekozen formule.

Waar?
NTGent
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent
Wanneer?
zaterdag 22/06/2024
10.00
Kostprijs: Gratis
Organisatie: