Feest Vrijzinnige Jeugd 2023

Het 60ste Feest Vrijzinnige Jeugd vieren we dit jaar op zaterdag 6 mei 2023. Een dag vol spanning, workshops vol energie en een show voor 1000 mensen in het Ufo van Universiteit Gent. Mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, tantes en nonkels, broers en zussen, achterburen en voorburen en vooral: de feestelingen!

Feest vrijzinnige jeugd 2023

Wat is het Feest Vrijzinnige Jeugd?

Alle culturen en levensbeschouwingen zetten belangrijke momenten in het leven in de verf met overgangsrituelen. Kinderen die twaalf worden, ronden een stukje van hun leven af en stappen over naar een nieuwe fase van leren en ontdekken. Als twaalfjarige ga je verder op weg naar de adolescentie en de volwassenheid. Het ontdekken van de wereld gaat verder. Je wordt puber. Je gaat naar ‘de grote school’. Het luidt een tijd in van je plaats te zoeken in een ingewikkelde wereld. Vrijzinnig humanisten vieren dat moment met een Feest Vrijzinnige Jeugd.

Back to the future

Het thema van 2023 is BACK TO THE FUTURE

We laten de feestelingen en hun familie nadenken over de samenleving van het verleden, het heden en de toekomst. Is protesteren tegen klimaatveranderingbetogen tegen de oorlog en geld inzamelen voor een goed doel voldoende om te streven naar een betere toekomstOf kunnen we pas vooruit komen wanneer we beslissingen uit het verleden onder de loep nemen? Onze samenleving heeft meer dan ooit nood aan jongvolwassenen die kunnen functioneren in de bestaande sociale, culturele en politieke orde, maar die tegelijk ook autonome denkers en veranderingsagenten zijn. Hiervoor geloven wij in deze nieuwe lichting feestelingen. 

Meer info

Waar?
Het UFO UGent
Sint-Pietersnieuwstraat 33
9000 Gent
Wanneer?
zaterdag 06/05/2023
Organisatie: