Feest Vrijzinnige Jeugd 2024

Het Gentse Feest Vrijzinnige Jeugd vieren we dit jaar op zaterdag 4 mei 2024. Een dag vol spanning, workshops vol energie en een show voor 1000 mensen in het Ufo van Universiteit Gent. Mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, tantes en nonkels, broers en zussen, achterburen en voorburen en vooral: de feestelingen!

Feest vrijzinnige jeugd 2024

Wat is het Feest Vrijzinnige Jeugd?

Alle culturen en levensbeschouwingen zetten belangrijke momenten in het leven in de verf met overgangsrituelen. Kinderen die twaalf worden, ronden een stukje van hun leven af en stappen over naar een nieuwe fase van leren en ontdekken. Als twaalfjarige ga je verder op weg naar de adolescentie en de volwassenheid. Het ontdekken van de wereld gaat verder. Je wordt puber. Je gaat naar ‘de grote school’. Het luidt een tijd in van je plaats te zoeken in een ingewikkelde wereld. Vrijzinnig humanisten vieren dat moment met een Feest Vrijzinnige Jeugd.

Tussen droom en daad

Het thema van 2024 is TUSSEN DROOM EN DAAD

Met het thema “tussen droom en daad” laten we de feestelingen en hun familie nadenken en reflecteren over de samenleving. De wijsheid van het verleden, de schoonheid van de toekomst, maar vooral de kracht van het heden, de kracht om je droom te bereiken.

“Misschien wil je wel een astronaut, een beroemde kunstenaar, of een wetenschapper worden. Of hetzelfde beroep uitoefenen zoals van je mama of papa. Een eigen zaak oprichten of misschien vind je een nieuw beroep uit: dat van wereldverbeteraar. Een droom over een eerlijke, mooie wereld waar mensen met respect omgaan met elkaar en met de natuur. Is dit niet fantastisch! Het is prima om groot te dromen. Dromen zijn als de vonken die je inspireren, maar daad is de brandstof die deze dromen tot leven brengt.”

De eerste stap zetten is soms het moeilijkst. Maar zodra je begint, ontstaat er magie. We verwelkomen jou en je familie graag op zaterdag 4 mei 2024!

Meer over het FVJ

Waar?
Het UFO UGent
Sint-Pietersnieuwstraat 33
9000 Gent
Wanneer?
zaterdag 04/05/2024
Organisatie: