Filmcyclus: Zingeving en acceptatie – ‘A man called Otto’

De Grijze Geuzen Gent en huisvandeMens Gent programmeren dit jaar de filmcyclus: zelfzorg en acceptatie. Dit keer: 'A man called Otto' (2022). Inleiding en duiding door Winnie Belpaeme, moreel consulent bij het huisvandeMens Gent.

Film in het Geuzenhuis: A man called Otto

De Grijze Geuzen Gent en huisvandeMens Gent programmeren op donderdag 21 maart 2024 de film ‘A man called Otto’ (Verenigde Staten/ Zweden, 2022, speeltijd 126 min).

“Fall in love with the grumpiest man in America.”
Otto (Tom Hanks) is zonder twijfel de chagrijnigste man die je ooit zult ontmoeten. Nadat hij zijn vrouw heeft verloren verandert hij in een zuurpruim met strikte principes, rigide routines en een heel kort lontje. Otto’s eenzame wereld wordt door elkaar geschud als een jong, vrolijk gezin naast hem komt wonen. Hoewel ze per ongeluk zijn brievenbus vernietigen, krijgt zijn leven een warme gloed. Een vriendschap met de hoogzwangere Marisol (Mariana Treviño) leidt tot onverwachte wendingen en vooroordelen die klaar zijn voor de prullenbak.

‘A Man Called Otto’ is gebaseerd op de bestseller ‘A Man Called Ove’ van Fredrik Backman en op de gelijknamige Zweedse film van Hannes Holm.

Praktisch

Datum: donderdag 21 maart, 14u30

Locatie: VC Geuzenhuis, Zuilenzaal  Kantienberg 9 te Gent 9000

Deelnemen: gratis, een vrije bijdrage is altijd welkom.

Reserveren: via www.gentse-grijze-geuzen.be of 09 233 52 26

Regie:Marc Forster
Cast: Met o.a. Tom Hanks

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
donderdag 21/03/2024
14.30
Kostprijs: Gratis (vrije bijdrage welkom)
Organisatie: