Filmcyclus: Zingeving en acceptatie – ‘Le bleu du caftan’

De Grijze Geuzen Gent en huisvandeMens Gent programmeren dit jaar de filmcyclus: zelfzorg en acceptatie. Dit keer: 'Le bleu du caftan' (2022). Inleiding en duiding door Christine Vercammen, moreel consulent bij het huisvandeMens Gent.

Film in het Geuzenhuis: Le bleu du caftan

De Grijze Geuzen Gent en huisvandeMens Gent programmeren op donderdag 22 februari 2024 de film ‘Le bleu du caftan’ (Marokko, 2022, speeltijd 118 min).

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina  een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

In Le bleu du caftan toont regisseur Maryam Touzani dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische actrice Lubna Azabal (INCENDIES, REBEL, ADAM) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film.

Praktisch

Datum: donderdag 22 februari, 14u30

Locatie: VC Geuzenhuis, Zuilenzaal  Kantienberg 9 te Gent 9000

Deelnemen: gratis, een vrije bijdrage is altijd welkom.

Reserveren: via www.gentse-grijze-geuzen.be/activiteiten-evenementen/agenda/film-05 of 09 233 52 26

Regie: Maryam Touzani
Cast: Saleh Bakri en de Belgische actrice Lubna Azabal

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
donderdag 22/02/2024
14.30 - 17.30
Kostprijs: Gratis (vrije bijdrage welkom)
Organisatie: