Filmcyclus: Zingeving en acceptatie – Rose

De Grijze Geuzen Gent en huisvandeMens Gent programmeren dit jaar de filmcyclus: zelfzorg en acceptatie. Dit keer: 'Rose'(2022). Winnie Belpaeme, moreel consulente van huisvandeMens Gent voorziet een inleiding en duiding achteraf.

FILM: ROSE

De Grijze Geuzen Gent en huisvandeMens Gent programmeren op donderdag 14 september de film ‘Rose’ (Denemarken, 2022 speeltijd, 106min).

KORTE INHOUD

Rose speelt zich af in de herfst van 1997 – het jaar waarin prinses Diana bij een ongeluk in Parijs om het leven kwam. Deze gebeurtenis speelt in de film ook best een belangrijke rol.

Ellen en haar man nemen Ellens zus Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is schizofreen en woont in een inrichting. Het is daardoor best spannend om haar mee te nemen – zeker ook voor de moeder van Ellen en Inger. Maar door middel van de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van teveel prikkels kan Inger redelijk normaal functioneren en moet het mogelijk zijn om – met de goede zorgen van Ellen en Vagn – deze reis te maken.

Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie. Over het algemeen zorgt dit niet voor problemen, maar sommige medereizigers hebben toch wat moeite met haar aanwezigheid en de uitspraken die ze soms doet. Zij zullen in de loop van de reis nog verbaasd komen te staan van wat Inger in haar mars heeft. Misschien hebben ze Inger op bepaalde momenten zelfs wel hard nodig.

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
donderdag 21/09/2023
14.30 - 17.00
Kostprijs: Gratis (vrije bijdrage welkom)
Organisatie: