Finissage expo ‘Meesterwerken’ – Kunst in het Geuzenhuis

Groepstentoonstelling ‘Meesterwerken’

Kunst in het Geuzenhuis brengt vanaf 8 september een buitengewone groepstentoonstelling waarin de werken van kunstenaars Vroni Agemans, Albert Cambeen, Eddy Carels, Sofie Martens, Mia Reynaert en Mark Soen een plek zullen krijgen.

Nieuw werk. Want elk van deze kunstenaars is door Kunst in het Geuzenhuis uitgedaagd om voor deze expo van nul te starten. Met twee blanco canvassen van dezelfde grootte ter beschikking, kregen de zes kunstenaars de vrijheid om hun verbeelding de vrije loop te laten. Geen vastgelegde verwachtingen, geen regels – enkel pure en vrije expressie.

Deze unieke expositie neemt je mee op een inspirerende reis langs diverse artistieke technieken en stijlen. Onderaan deze pagina vind je alvast een voorproefje van de kunstenaars achter het witte doek. 

Welkom en geniet samen met ons van dit unieke artistieke experiment in het Geuzenhuis!


Praktisch

Toonmomenten

▷ Gratis en vrije toegang. Te bezoeken zonder afspraak elke zondag van 15.00 tot 18.00 in bijzijn van één van de kunstenaars.

▷ Op afspraak op werkdagen van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:30. Op vrijdag tot 16.00. Maak telefonisch een afspraak op 09 220 80 20 of mail naar admin@geuzenhuis.be

Finissage

▷ Finissage op zondag 5 november van 11.00u tot 17.00, met muzikaal optreden van het Swatters Jazz ensemble rond 14.00. Gratis en vrije toegang. 

Jazzensemble Swatters ontstond enkele maanden geleden als een jam-initiatief, maar groeide al snel uit tot een optredende jazzgroep. Na een fase van ontdekking, heeft de formatie zich nu toegelegd op een gevarieerd repertoire van jazzstandards. Hun naam ontleenden ze aan een bepaald type drumstok uit de jazz, brushes, die zijn naam ontleent aan vliegenmeppers of fly swatters.

Betoverende en meeslepende tijdloze klassiekers weerklinken maar het repertoire is niet louter luchtig. Te midden van deze muzikale reis fungeren ook Midden-Oosterse klanken als het canvas voor exploratie en improvisatie.

De groep bestaat uit volgende leden:

  • Trombone – Lowie Vanassche
  • Trompet – Jakob Temmerman
  • Gitaar – Simon Van Braeckel
  • Drums – Frits Hautekee

 


Over de kunstenaars

Vroni Agemans combineert naadloos subtiliteit en emotie. Het is expressie op canvas die nu eens naar abstract dan naar figuratief neigt. Soms krijg je een twijfelgeval. Het roept vragen op en zet aan tot nadenken. Vroni studeerde regentaat plastische kunsten en graveerkunsten aan het KASK-Gent. Ze maakt werk dat eerder uitnodigt om op zoek te gaan naar de stilte. Vroni won de Prijs Grafiek Lions Club Noorderkempen en Prijs van het Publiek in het Geuzenhuis. Vroni is al jaren lid van het bestuur van Kunst in het Geuzenhuis. 

Albert Cambeen is schilder, tekenaar, pastellist, gouachist en graficus. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie te Gent. In zijn werk ontdek je het getormenteerde dat inherent is aan het menselijk bestaan en je confronteert met de dualiteit van goed en kwaad, licht en donker, sprekend en verborgen, figuratief en abstrahering.  

Eddy Carels is schilder en graficus. Hij studeerde regentaat plastische kunsten, specifiek grafiek, aan de Academie te Gent. Carels is een meester van het symbolisch abstracte.  Zijn expressieve werken spelen met kleur, vorm en textuur, waardoor ze een gevoel van dynamiek en energie uitstralen. Hij creëert doeken waarin de materie vormeloos verstild ligt over de monochrome vlakten van zijn verbeelding. Ze vragen om introspectie en nodigen uit tot een persoonlijke interpretatie. Eddy is al jaren voorzitter van de vzw Kunst in het Geuzenhuis.  

Sophie Martens is autodidact. Ze legt alledaagse taferelen vast waarin ze zoekt naar wat ze zelf het ‘overgebleven beeld’ noemt. Daarmee bedoelt ze het beeld dat wordt bepaald door vragen over de eigen plaats in de wereld, door de twijfel over een samenleving waarin alles gedefinieerd lijkt. Het resulteert in een soort droombeelden, bijna déja-vu situaties. Alles lijkt vertrouwd, maar je kan het niet duiden.  

Meer weten: www.sophiemartens.be

Mia Reynaert is juriste en criminologe van opleiding maar is vooral een kunstenares met een passie voor de Noordzee en de kust. In haar werk toont ze de pracht aan schatten die de zee kan brengen gecombineerd met de rommel die de mens erin dumpt. Zo confronteert ze schoonheid met vergankelijkheid en herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om verbonden te blijven met de natuur.  

Mark Soen is een meester in het creëren van betoverende en intrigerende kunstwerken. Hij laat zich inspireren door de wereld om hem heen en is voortdurend op zoek naar de essentie van zijn onderwerpen. Zijn kunstwerken nodigen uit tot introspectie en reflectie en laten ruimte voor persoonlijke interpretatie.  Mark is al jaren lid van het bestuur van Kunst in het Geuzenhuis. 

Meer info: www.marksoenart.com

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
zondag 05/11/2023
11.00
Kostprijs: Gratis
Organisatie: