Leesgroep: De Ongelijkheidsmachine van Paul Goossens

Lees samen met het Vermeylenfonds ‘De Ongelijkheidsmachine’

“Hoe kan het dat een handvol mensen meer bezit dan de helft van de wereldbevolking en waarom wordt die obscene concentratie van rijkdom niet weggehoond?”

Samen met lotgenoten De Ongelijkheidsmachine, het magnus opus van Paul Goossens, verslinden? Het Vermeylenfonds organiseert deze maand een eerste bijeenkomst van een leesgroep rond dit boek in het Geuzenhuis.

Goossens onderzoekt in De Ongelijkheidsmachine de permanente botsing en de onmogelijke pacificatie tussen voorstanders van een meer egalitaire samenleving en elites die hun privileges willen behouden. Het imposant werk is vlot geschreven en toegankelijker dan het op het eerste zicht lijkt.

Leesgroep: praktisch

Vooraf spreek je telkens af welk stuk van het boek gelezen wordt. Tijdens zo’n leessamenkomst wissel je meningen en bevindingen uit en stimuleer je elkaar om verder over het boek na te denken.

▹ Samenkomst 1: woensdag 24 januari 2024, 19.30 – 21.00 in het Geuzenhuis in Gent

▹ Gratis toegang, je kan een drankje kopen aan de bar

▹ Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Marc: m.bontemps@telenet.be

▹ Leesdoel samenkomst 1: de Intro, de Ouverture en Hoofdstuk 1

De verdere aanpak wordt samen besproken op de eerste bijeenkomst (ritme, data, uitnodigen eventuele gastsprekers, …). Het Vermeylenfonds mikt op een viertal leesclub avonden. De eerste samenkomst is fysiek in het Geuzenhuis, hybride vormen met online bijeenkomsten zijn ook een optie.

Heb je het boek nog niet? Je kan het boek aankopen bij Boekhandel Walry met 10% korting. Vraag hiervoor meer info bij Marc.

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
woensdag 24/01/2024
19.30 - 21.00
Kostprijs: Gratis
Organisatie: