Stoic Spring 2024: Jef Willem – Zingeving vinden in een postmoderne wereld

We dopen de lente tot STOIC SPRING. Deze lente organiseren we drie boeiende avonden rond het stoïcisme en praktische levenskunst in het Geuzenhuis in Gent. Drie compleet verschillende insteken om een breed publiek te laten kennismaken met het moderne stoïcisme en het goede leven.

STOIC SPRING 2024

We dopen de lente tot STOIC SPRING. Deze lente organiseren we drie boeiende avonden rond het stoïcisme en praktische levenskunst in het Geuzenhuis in Gent. Drie compleet verschillende insteken om een breed publiek te laten kennismaken met het moderne stoïcisme en het goede leven.

Het stoïcisme is een praktische filosofie die gericht is op een goed leven, voor jezelf en voor anderen. Een filosofie met meer dan 2000 jaar ervaring, niet alleen voor denkers maar ook voor doeners. Meer lezen over Stoicon-X Gent kan je hier.

Leer deze lente bij over deze praktische filosofie en vind toepasbare inspiratie voor in de praktijk. Na de talks is er steeds ruimte om na te praten aan onze bar.

Stoic Spring lezing 1 – 21 maart 2024

Zingeving vinden in een postmoderne wereld – Jef Willem (Onbespreekbaar)

Jef Willem ontdekte jaren geleden het stoïcisme als levensleidraad, waardoor veerkracht en betekenis zijn leven doordringen.  

Waar de wereld in 2024 voortdurend nieuwe uitdagingen in onze richting gooit, gelooft Jef dat een meer dan 2000 jaar oude leerschool antwoorden kan bieden. 

 In zijn talk deelt hij een uur lang zijn inzichten over zingeving in onze postmoderne wereld. Verwacht je aan heel concrete handvaten om achteraf zelf mee aan de slag te gaan.  

Over Jef Willem

Als mede-oprichter van Onbespreekbaar, streeft Jef Willem samen met zijn beste vriend Nicolas Overmeire naar een wereld waarin mentale gezondheid openlijk besproken wordt. Ze maken dit onderwerp begrijpelijk voor een breed publiek. En met succes: het Onbespreekbaar platform bereikt met podcast, boek, sociale media & workshops miljoenen mensen. 


VOLLEDIG PROGRAMMA

21 MAART (20.00 – 21.00): Jef Willem van Onbespreekbaar – Zingeving vinden in een postmoderne wereld

23 APRIL (20.00 – 21.00): Erik De Bom – Standvastige burgers en doortastende bestuurders. Over het nut en onnut van de stoa in de politiek

14 MEI (20.00 – 21.00): Michiel Buis – Waar gaat het nu om in het stoïcisme? Michel Foucault versus Pierre Hadot.


TICKETS EN INFO

‣ Combiticket:

  • 20 euro voor 3 lezingen samen (standaardticket)
  • 12 euro voor 3 lezingen samen (jongerenticket)

‣ Standaardticket: 8 euro per avond

‣ Jongeren (-26 jaar): 5 euro per avond

‣ UITPAS kansentarief: 1,6 euro per avond –om een ticket te kopen kan je mailen naar communicatie@geuzenhuis.be met je UITPAS kaartnummer

Disclaimer: the owner of the concept Stoicon-X is Modern Stoicism Ltd.

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
donderdag 21/03/2024
20.00 - 21.00
Kostprijs: zie alle prijzen hieronder
Organisatie: