Uit de kast, in de kast – in gesprek met Riadh Bahri

EEN GESPREK MET RIADH BAHRI OVER DE ZOEKTOCHT NAAR IDENTITEIT EN BETEKENIS

Op dinsdag 28 maart nodigen we Riadh Bahri uit in het Geuzenhuis naar aanleiding van zijn recent, autobiografisch boek Uit de kast. In de kast (Pelckmans). 

In zijn boek praat hij over zijn jonge leven, en de ontdekking van zijn homoseksualiteit. Het is een verhaal over opgroeien in Wetteren, in Gent en familiebezoekjes in Tunesië. Een verhaal over waarden die kunnen botsen, maar zeker ook over liefde.

Bahri concludeert dat ieder voor zichzelf de safe space moet maken die men nodig heeft. Wat hij daar mee bedoelt, en meer, wordt verder uitgediept op dinsdag 28 maart. Een aantal collega’s en tevens moreel consulenten van huisvandeMens Gent gaan met hem in gesprek. Daarbij staat de filosofie van huisvandeMens centraal: de mens als zingever. Het leven moet je zelf zien te dragen, maar daarom nog niet alleen. 

Een organisatie van huisvandeMens Gent en VC Geuzenhuis.

Koop je ticket


PRAKTISCH

Wanneer: dinsdag 28 maart 2023, 20.00

Locatie: Geuzenhuis (Zuilenzaal), Gent

Inkom: 8 euro, tickets te koop via Eventbrite

TICKETS

OVER RIADH BAHRI

Riadh Bahri (°1988) is journalist en luchtvaartspecialist van VRT NWS. Hij is ook een van de vaste nieuwslezers bij VRT. Bahri is de zoon van een Belgische moeder en Tunesische vader. Hij groeide op in Gent en studeerde Taal-en letterkunde aan de UGent. In zijn eerste boek Depressief? Loser! Over keihard vallen en weer opstaan (2015), vertelt hij over zijn eigen worsteling met depressie. Uit de kast. In de kast (2022) vertelt het verhaal van zijn coming-out.


ZELF NOOD AAN EEN GESPREK?

‘Hoe moet het nu verder?’ Deze vraag naar wat wezenlijk voor je is, is van alle tijden. Ze komt op bij ingrijpende gebeurtenissen maar evengoed wanneer je de tijd neemt om je leven te evalueren.

In een huisvandeMens kan je terecht voor existentiële zorg (of counseling) bij een vrijzinnig humanistisch consulent. De deur staat voor iedereen open en je bent welkom op gesprek vanaf 16 jaar. Gratis en discreet. Praten helpt.

Wil je zelf je verhaal kwijt? Zit je met levensvragen? Via onderstaande website kan je je inschrijven om een afspraak te maken.

Ik heb nood aan een gesprek

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
dinsdag 28/03/2023
20.00-21.30
Kostprijs: 8 euro
Organisatie: