Expo ‘Indecision’ door Paul Maréchal

Over de tentoonstelling Indecision

Elementaire motieven stapelen zich op en breiden zich steeds verder uit, grotere structuren groeien of vervagen. Soms sluipt een anomalie in het motief en neemt de tekening een onverwachte wending. Op elk moment is de tekening onafgewerkt en toch ook weer niet. Alleen de tekenaar herinnert zich nog fragmenten van wat de tekening ooit was en had kunnen zijn. De toeschouwer kan zelf ook talloze varianten oproepen van de tekening en deze in zijn gedachten verder laten evolueren.

Tekeningen balanceren tussen orde en chaos.  Soms is er beweging, dan weer rust. De puzzels lijken abstract maar roepen toch ook iets primitief-organisch op.

Het volledige tekenproces lijkt op een lange training voor een sportwedstrijd. Geduld oefenen, aanvaarden van de onvolmaaktheid, respect eren van het element, begrip tonen voor de beperkingen van de ingezette middelen, zich afzonderen, zich geborgen voelen, dit komt allemaal samen en leidt tot een eerder tijdloos en open resultaat.

Over Paul Maréchal

Paul Maréchal volgde een opleiding vrije grafiek en specialiseerde zich in tekeningen met pen en Chinese inkt. Hij laat zich inspireren door fysica, wiskunde, het universum, mythes, maar ook muurschilderingen en tapijten. Hij stelt tentoon in binnen- en buitenland. Op dit moment is zijn werk ook te bezichtigen in de Gallery Ben Benaouisse.


PROGRAMMA

▹ opening expo Indecision Paul Maréchal van 20.00 – 22.00 met aansluitende receptie


PRAKTISCH

Expo Indecision

GRATIS TOEGANG

▹ 3 maart t.e.m. 21 april 2024

▹ Bezoekuren:

Zondagen van 14:00 tot 17:00 (uitgezonderd zo 31 maart)

Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 16:00 (enkel na telefonische afspraak)

  

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
vrijdag 01/03/2024
20.00 - 22.00
Kostprijs: Gratis
Organisatie: