VOLZET: Waarom Jezus van school werd gestuurd (en Mohammed ook) – Johan Braeckman in gesprek met auteur Nick De Clippel

Waarom Jezus van school werd gestuurd (en Mohammed ook)

! Dit evenement is reeds volzet. Je kan je wel nog inschrijven op de wachtlijst door een mail te sturen naar communicatie@geuzenhuis.be

Nick De Clippel vertelt in zijn nieuwe boek Waarom Jezus van school werd gestuurd (en Mohammed ook) waar religie vandaan komt, hoe ze (niet) werkt en hoe we ondertussen best wel beter weten dan geloven. Er wordt ook uitgelegd wat de rol van de staat en meer bepaald het onderwijs daarbij zou moeten zijn. Doelgroep is de betrokken burger die niet houdt van of even geen tijd heeft voor dikke boeken. Toch steunt de tekst op wetenschap, en op vertrouwen in het gezond verstand van de lezer. De toon van het werk is niet altijd even ernstig, maar de ondertoon is dat wel. Religie is te belangrijk om (enkel) aan gelovigen over te laten.

Dit boek is uitgebracht door uitgeverij ASP in de Kwintessens-reeks.

Een organisatie van het Geuzenhuis, Humanistisch Verbond Gent, Denktank Kwintessens en Academic & Scientific Publishers (ASP) 


PROGRAMMA

(20.00 – 21.30)

– Verwelkoming

– Op de sofa: prof. Johan Braeckman in gesprek met auteur Nick De Clippel 

– Vragen vanuit het publiek 

– Boekenverkoop en signeermoment 

– Napraten aan de bar  


PRAKTISCH

Wanneer: donderdag 28 september 2023, 20.00 (19.30)

Locatie: Geuzenhuis (Zuilenzaal), Gent

Inkom: Gratis

! Geen bevestigingsmail ontvangen van je inschrijving? Bekijk even je spambox of ongewenste mails. Je kan ook mailen naar communicatie@geuzenhuis.be, dan kijken wij je inschrijving even na.


OVER DE SPREKERS

Nick De Clippel studeerde filosofie, was flight attendant, copywriter en leerkracht secundair onderwijs. Hij schrijft opiniestukken, publiceerde een roman en won in 2021 de Averbodeprijs voor het beste kinderverhaal. 

Johan Braeckman is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Eerder was hij Socrates hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. In het kader van de leerstoel Willy Calewaert doceerde hij ook aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij publiceerde meerde boeken, artikels en essays over onder meer bio-ethiek, milieufilosofie, de evolutietheorie, culturele aspecten van de wetenschappen en over de aloude vraag wat het goede leven inhoudt. Hij is een van drijvende krachten achter de humanistische denktank Kwintessens. 

  

Waar?
Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent
Wanneer?
donderdag 28/09/2023
20.00 (deuren: 19.30)
Kostprijs: Gratis
Organisatie: