GEZOCHT: OUDE FOTO’S

Heb je nog oude foto’s die het leven en de activiteiten van de Gentse humanistisch vrijzinnige gemeenschap weergeven? Dan nodigen we je graag uit om ze te laten digitaliseren in het Geuzenhuis ter gelegenheid van ons jubileumjaar! Op 29 juni 2024 vieren we immers de vijftigste verjaardag van het Gentse vrijzinnig centrum Geuzenhuis.

CAVA, het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven, zal hun scanstudio opzetten, waar ze ter plekke jouw fotomateriaal digitaliseren en opnemen in de fotocollectie van CAVA.De originele foto’s worden dus niet meegenomen, die blijven in jouw bezit, je krijgt ze trouwens onmiddellijk terug.

De fotoscanstudio wordt gedurende drie opeenvolgende dagen opgesteld in het Geuzenhuis. Je wordt ontvangen met koffie en koekjes, we maken het gezellig en hopen dat veel verhalen uit de oude doos in de gesprekken onderling naar boven komen! Hoe meer anekdotes, hoe liever. Als je dat wenst, kun je later scans van je materiaal in hoge kwaliteit ontvangen.

Stip alvast 19 oktober aan in je agenda, want dan plannen we een feestje om ons gouden jubileum te vieren, gekoppeld aan een foto vertelavond.  Aan het einde van dit jaar of begin 2025 zal een tweede foto vertelnamiddag of-avond worden georganiseerd waarbij deze foto’s centraal staan. Meer info hierover volgt nog.

Praktisch

▹ Locatie: Geuzenhuis(Zuilenzaal), Kantienberg 9, Gent

▹ Data:woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 mei 2024, telkens van 10:00 tot 16:00 uur.

▹ Meer info nodig? Stuur gerust een mailtje naar griet@geuzenhuis.be