Tijdens de jaarlijkse Poëzieweek (28.01.21 – 03.02.21) organiseerde het Geuzenhuis voor de eerste keer een open Poëzie Jam voor Gentse studenten en jongeren via @geuzenhuis op Instagram op dinsdag 2 februari 2021. 

Herbeleef de Poëzie Jam

Het doel van deze Poëzie Jam was een gezellige avond als blokpauze te organiseren (of als afwisseling van de lockdownavonden thuis) en in eenzelfde beweging een platform te bieden aan jonge stemmen en schrijvers.

De inhoud van de schrijfsels moest gaan rond maatschappelijke kwesties, humanistische of humanitaire topics in de breedste zin van het woord. Het werd een avond voor herhaling vatbaar! Meer dan 150 keken en luisterden mee naar de stuk voor stuk rake, prakkende en kritische teksten over maatschappij en mentaal welzijn. We hadden het over discriminatie, het coronavirus, mentale gezondheid en koude. Hoewel we allemaal the chills ervan kregen, was het een warme avond vol steun en klappende handjes-emoji.

Helaas is de live video niet te herbekijken, maar volg alvast alle woordgoochelaars die deelnamen aan de avond via Instagram: Anne Kuit , Slam-T , Sirius-Soul , Tot zover , Warboek , Marie Louise  en Razieh.